Perhe

Arki – sinua on kaivattu!

Meidän perheen viimeisenkin lomailijan kesäloma loppui, kun kouluvuosi vihdoin starttasi. Samanlaista jännitystä ei ollut ilmassa, kuin vuosi sitten. Nyt hän ei enää olekaan koulun pienimpiä, vaan iso tokaluokkainen. Lapsi odotti näkevänsä taas tutut kaverit ja pääsevänsä koulun pihalla oleville tangoille kiipeämään. Koulun säännöt ovat jo tuttuja eikä hän enää ole huolissaan, että joku asia jäisi oppimatta.

Minä en ole myöskään repimässä hiuksiani päästä, toisin kuin vuosi sitten. Olin huolissani, miten koulumatkat sujuvat, miten aika kuluu ennen ja jälkeen koulupäivän? Ja hyvinhän se meni. Tyttö ottaa pieniä askelia kohti itsenäisempää arkea. Olemme onnekkaita, että lapsen ei ole tarvinnut viettää pitkiä aamuja tai iltoja yksin kotona. Työnantajani on joustanut ja olen voinut hieman venyttää aamuja kotona.  Helsingissä järjestettävä aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta on myös aivan ykkösjuttu, joka onneksemme jatkuu myös tämän lukuvuoden.

Arki tuo mukanaan turvallisuuden tunnetta

Vaikka tänä vuonna vietetty kesäloma oli ehkä elämäni parhaita, normaaliin arkeen palaaminen tuntuu helpottavalta ja odotetulta. Arki tuo mukanaan aikatauluja, joka luo itselleni turvallisuuden tunnetta. Koulu alkaa ja päättyy ilmoitettuna kellonaikana ja harrastukset ovat aina samoina arkipäivinä. Arjen aikataulujen ympärille on helppo suunnitella ja sopia kivoja asioita piristämään syksyä. Kaikki päivät eivät voi olla yhtä juhlaa, toisin kuin kesälomalla, arjessa pienetkin poikkeavat tekemiset tuntuvat erityiseltä.

Omat kesälomani oli lusittu loppuun jo pari viikkoa sitten. Töihin paluu tuntui tällä kertaa vaikeammalta, kuin yleensä. Suurena syynä varmasti se, että miehen kesäloma jatkui kaksi viikkoa omani jälkeen ja lapsen koulun aloitus tapahtui vasta tämän viikon torstaina. Toimistollamme oli myös melko kuollutta ensimmäiset kaksi viikkoa. Minä pidän kiireestä ja siitä, että samaan aikaan tapahtuu paljon. Tällä viikolla tuntuu, että toimisto herää jälleen henkiin ja töissäkin on taas mukava olla.

Uusi koulureppu ja penaali pakattu jälleen huomista varten. On tarkistettu, että kyniä ja kumeja on tarpeeksi. Tarvittaessa voidaan käydä ostamassa puuttuvia. Hassua, tyttö on niin innoissaan uusista koulutarvikkeista ja niin olin itsekin pienenä. Pitää ensi vuonna loman päätteeksi ostaa megahieno kuulakärkikynä töihin – jos se töihin paluu tuntuisi sitten hauskemmalta?

Miten teillä on otettu vastaan kesän loppuminen, odotatko innolla paluuta arkeen? Vai aloititko kenties vasta kesälomasi?

Ihanaa loppuviikkoa, alkoipa arki taikka loma!

Sara ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *